Anasayfa
Mesajlar
Hesabım
Chat'e Katıl
+ 0

Kondisyon Kardiyo Antrenman Çalışma Programı Hakkında Bilgi

Kondisyon Kardiyo Antrenman Çalışma Programı Hakkında Bilgi

Kondisyon Kardiyo Idman Çalışma Programı Ile ilgili Bilgi
Her sporcunun ve spor dalının kendine ilişkin kondisyon antrenman tipi mevcuttur. Branşlara göre değişkenlik gösteren kondisyon çalışması Grup ya da Kalifiye olaran hazırlanır.Genel Kondisyon Çalışma Programı her insan için en uygun yapması lüzumlenen çalışma tarzıdır.
Spor Branşları Kondüsyon Programları
kondisyon body fitness çalışma programı
KONDİSYON PROGRAMLARI
kuvvet antrenman programı kondisyonGenelde, farklı spor branşlarında tespit edilen sporcularda çoğunluklu kondisyon çalışmalarına karşı çekingenlik vardır. Kasların çabukça büyüyüp sertleşeceğini, hareket kabiliyetinin azalarak, çabucak kesileceklerini sanırlar. Bazı durumlarda de bilinçsizce çalışarak, yarar adına zarar görüp, böyle çalışmalardan büsbütün uzaklaşırlar.
Ağırlıkla kondisyon çalışması gerçekleştirecek olan sporcuların ilk olarak şu ilmi gerçekleri bilmelerinde yarar ve mecburilik vardır:
1. Sporcunun bedeninin, çoğunluklu kondisyon işlevini gerçekleştirmesine ahenk sağlaması yerine minimum iki hafta tek adaptasyon dönemi gerekmektedir.
Zira yapılacak ilk çalışmalar harbiden kaslarda ağrı, sertleşme vs. gibi geçici tek tepkin ortaya getirecektir. Bu da bu müddet içerisinde sporcunun kendisi branşında kötü etkilenmesine dahi sebeb olabilmektedir.
Bu zamanı sabırla aşamayıp reaksiyona kapılan fazlası sporcu aletli kondisyon çalışmalarından uzaklaşmaktadır. Meğer çalışmalar iki haftadan ardından etkisini göstereceğinden bu devrede telaşa kapılmamak gerekir.
2. Ilerlemiş milletlerde uygulanan çoğu muayenehane deneylerde, her harekette en yüksek kaldırılabilecek birim kuvvet kilosunun ile @’ı oranları arasında eş değerde ağırlıklarla uygulanan çalışmalar kaslarda büyüme yapmamakla beraber, sporcunun kuvvet ve veriminde 0 oranında artma sağlamaktadır.
Bir farklı yönden bakıldığında, belirli adale guruplarına yönelik uygulanan çalışmalarla o sporcunun kaslarını muayene edebilme yeteneği ve konsantrasyonu artarak, adale gücünün tamamını kullanma kabiliyeti de gelişmektedir.
Oysa yeniden bu hususta uygulanan çoğu tecrübe ve inceleme neticelerine göre, genellikle sporcuların güçlerinin ` kadarını kullanabildikleri belirleme edilmiştir.
3. Çoğunluklu kondisyon çalışmalarının, sporcuların kaslarının sakatlanmasını engelleyici, ya da sakatlanmış ise tedaviyi süratlendirici ve sporcuyu sakatlık dönemi bitimine sıhhatli olarak hazırlayıcı yararları vardır.
Kaslar ne kadar güçlü olursa, sakatlanma mümkünlülüğü da o kadar azalmaktadır. Bu mevzu,
kasları, kaslara ve kemiklere bağlayan bağ dokular yerine de geçerlidir.
Sakatlıklarda ise, sporcu dal çalışmalarından tamamiyle koptuğu yerine, bu da kuvvet kayıbı ve moralman çöküntüye yol açmaktadır.
Oysa, bu gibi durumlarda, şuurlu olarak yapılacak ağırlık çalışmaları ile, sakatlığın henüz ivedi geçmesi ve sakatlık atlattıktan ardından da henüz ivedi form tutulması sağlanmış ve tekrarlama olsılığı de azaltılmış olur.Örneğin ayak bileği burkulması yaşamış tek sporcu, bütün vücudunu istirahata çekerek, günlerce spordan kopacak mıdır ?
Böyle hallerde, bir müddet başka arkadas kaslarını çalıştırarak, hem kuvvet kayıbına engelleyebilir, hatta ardından baldır ve muhtelif bacak hareketleri ile ayak bileğini güçlendirererek sakatlığın sıklıkla tekrarını önleyebilir.
KUVVET
kadın spor programı kondisyon zayıflama vucüt geliştirme
Konumuza göre kuvvet, kasın tek uyarana ve reaksiyona karşı kasılma kuvveti olarak tanımlanabilir.
Her santimetreküp adale 6 ile 11 kilogram arasında yükü kaldırabilmektedir. Her kişi da adale liflerinin adedi değişiktir. Fakat bu mevzubahis adale lifinin adedi hayat boyu hiç değişmez.
Kişide adale lifinin adedi artmayacağına göre, kuvvet yaftası adale liflerinin çapının yükselmesine bağlı olmaktadır. Bu da konumuz olan ağırlık ve beden geliştirme çalışmalarıyla olası olmaktadır.
Kuvveti de, kondisyon ve kuvvete verilen kıymet yönünden iki bölümde inceleyebiliriz:
1.Kasın saate bağlı olmadan, kilogram olarak yaptığı iş: Bu tek nevi kaba kuvvettir. Yöntem ve sportif söylemle, adale ya da bireyin tek anlık kaldırabildiği yüktür.
2.Kasın vakit ölçüsü içerisinde yaptığı iş: At kuvveti de denilebilen, belirli yükü, belirli vakitte, belirli tek noktaya kadar hareket ettirebilme özelliğidir.
Vücut geliştirme ve ağırlık egzersizlerini kondisyon düzeyini arttırmak ve farklı spor branşlarında randımanı arttırmak yerine uygulanan çalışmaları iki ana kısımda toplayabiliriz.
A. Kuvvet ve Birim Kuvvet
B. Ivedi Kuvvet
C. Ivedi Kuvvette Devamlılık
A. BİRİM KUVVET ÇALIŞMALARI
body beden geliştirme antrenman programı fitline samsun
Bu çalışmalar, herhangi bir branştaki sporcunun limite dayanıp, aşmak arzuladığı noktayı geçmesi yerine gereklidir.
Genelde, kış mevsimi ya da ölü sezonda yapılmalıdır. Hafta içerisinde iki kereyi geçmemek emeliyle üç ara ile ve tek antrenmanda fakat iki ya da üç hareket üstünden yapılabilir. Setler arasında 3 dakika ara verilir, tek hareketi tamamlayıp başka gurup harekete geçilirken ilk 3 dakika dinlenip, ardından 3 dakika kültürfizik ve yeniden 3 dakika dinlenmek suretiyle toplam 9 – 10 dakikalık hareket gurup geçiş çalışmaları yapılmalıdır. Tekrarlardaki hız aheste olmalıdır.
Çalışmak yerine hangi hareket seçilmişse, o harekette bireyin tek kerede en yüksek kaldırabileceği efor ünitesi bulunur. Ardından uygulamanın planı yapılır. Alçakta biçim 1’deki grafikte gördüğünüz gibi, maksimum gücün

Yorumlar
Yorum Yap
Cevapla